Kulturtilbud

Kulturtilbud

Det er aktive amatørteatergrupper flere steder – ved midtsommer er friluftsteateret Bronsebukkene en populær begivenhet for hele familien. Et aktivt musikkmiljø bidrar også til at det er mye liv på konsertscenene, med artister i de fleste sjangere.​

Historisk gjorde det gode jordsmonnet Hadeland til et maktsentrum med både storgårder og småkonger, lenge før Halvdan Svarte gikk gjennom isen på Randsfjorden i år 840. Kulturlandskapet er holdt i hevd gjennom århundrene og danner i våre dager rammen for mange av Hadelands kultur- og fritidstilbud. Her finner du kjente institusjoner som Kistefosmuseet og Hadeland Glassverk, Søsterkirkene på Granavollen, Hadeland Folkemuseum og Bergverksmuseet på Grua.

Hadeland Videregående Skole på Gran huser bibliotek og kultursal, og i tilknytning til skolen ligger et nytt idrettsanlegg. Gjennom de mange idrettslagene har barne- og ungdomsidretten gode bredde- og aktivitetstilbud.

I tillegg til de organiserte kultur- og fritidstilbudene gir naturen på Hadeland, med skogkledde åser, turstier og vann, flotte rekreasjonsområder for ski- og fotturer, sykling og padling.

Dette er bare noe av det Hadeland har å by på!

Oversikt over noe av det som skjer på Hadeland:
Kultur Hadeland
Frivilligsentralen Gran - kalender
Frivilligsentralen Lunner- kalender
Frivilligsentralen Jevnaker - kalender