Mitt Hadeland

Mitt Hadeland

Hadeland er så fint at jeg faktisk har flyttet hit to ganger!

Øyvind Valvik, opprinnelig fra Oslo, kom flyttende til Harestua første gang i 2008. Etter et samlivsbrudd og en kortere opphold tilbake i Oslo, flyttet han nok en gang til Harestua i 2015. ”Jeg føler meg så velkommen og ønsket her”, sier han, og kan ikke få fullrost det gode lokalmiljøet både for han og for barna på 6 og 8 år.

”Jeg er heldig som har en så flott ordning med arbeidsgiver. Jeg har jobbet annenhver uke i Oslo og på Jaren – som passer med når jeg har gutta mine.” Øyvind er utdannet jurist og jobber i Politiets fellestjenester. ”Å bo på Harestua er fantastisk – med alle aktivitetstilbud og muligheter som ligger rett utenfor døra. Fotball, turn, bordtennis, alpin, ridegruppe, 4H,speideren og friidrett. Nå får vi jo snart den flotte hallen Harestua Arena rett i nærheten også. Dette er jo bare noe av det som finnes, det er mye annet i tillegg; Barnas Turlag blant annet.”Øyvind smiler mens han ramser opp, og forteller også at han har vært trener i barneturngruppa. ”Vi finner flere kontaktpunkter når vi er aktive i noe – og vi danner større nettverk hele tiden.”

”Det er en trygghet her, man passer litt på hverandre – det er en genuin omsorg i det å bo så tett og ha barn i amme alder. Ungene sykler til hverandre og ringer på, som i ”gamle dager”– det bygger sosial intelligens å ta initiativ og ansvar for lek og moro selv. Det er ikke alt som skal organiseres heller. Likevel er jeg glad for det engasjementet jeg ser foreldrene har her det er viktig at vi foreldre strekker oss litt ekstra, og er flinke til å bidra.”

”Det eneste jeg savner her på Harestua, er mindre boenheter, for eksempel flere rekkehus. Det gir en større bredde i de som etablerer seg her. Unge og nyetablerte kommer ikke så lett inn på markedet slik det er i dag. Det er synd, men jeg har et håp om at det vil forandre seg. Kanskje etableringen av Sagparken vil endre dette noe. Bortsett fra det er jeg bare strålende fornøyd med Harestua og Hadeland generelt.

Langt nok unna Oslo, men kort nok likevel.”