Operafestival i Røykenvik

Operafestival i Røykenvik

I 2018 får Hadeland sin egen operafestival

Hadeland er så heldig å få til huse noen kunstnere og artister på et høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. En av disse er Operasangeren Eli Kristin Hanssveen som er fast ansatt solist ved Den Norske Opera&Ballett. Under NRK sommeråpents sending fra Gran stasjon 25.juli lanseres ideen om en operafestival i Røykenvik.


Eli Kristin Hansveen

«Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Sopranen debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème og Violetta i La Traviata. Hun har gitt liv til Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå, showet i forestillingen Hege og Øivind går til Operaen og var Primadonnaen i Donizettis Viva la mamma. I 2016 bergtok hun publikum på Oscarsborg med sin debut som Madama Butterfly, etter to andre rolledebuter i Bjørvika - Liù i Turandot og Kvinnen i Elysium. Eli Kristin har stort musikalsk spenn og har tidligere sunget både pop og viser. Det har blitt flere CD-er, og i 2013 kom hennes første solo-CD med arier: Sempre libera. Høsten 2013 var hun Evrydike i Orfeus og Evrydike og utmerket seg samtidig i NRK-programmet «Stjernekamp». I 2009 var hun første sanger som mottok et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris.»

Eli Kristin har lenge drømt om å lage en operafestival i Hadelands Toscana; Røykenvika. Hennes utgangspunkt er å bidra til å fremme interessen for opera og inspirere unge til forøke seg på klassisk skolering og utvikling.

«Når JEG, med min bakgrunn og ungdomsinteresser, kunne bli Operasanger, så kan ALLE iallfall like minst én opera-arie»


Visjon

Hun har en visjon om å vise det beste av hva Operakunsten har å by på, i unike og flotte omgivelser. En lav-terskel-festival med internasjonal kvalitet. Her skal internasjonal klasse møte talentet i master classes og gjennom kurs, her skal bygdefolket møte hverandre, her skal de de tilreisende få nyte lokalmiljøet vårt. Internasjonale og lokale kunstnere, som bor i området, skal presenteres. Ikke minst skal den rike mat- og drikkekulturen til Hadeland være representert gjennom de lokale bedriftene, både på stands og i restaurantene. Disse visjonene sammenfaller med en lokal og regional satsning på mat, opplevelser og arrangementsutvikling.

Les mer:

www.operafest.no