Vinnerne uttrykte stor takknemlighet for å ha blitt lagt merke til og anerkjent for sitt arbeid med både ansatte og kunder. Bedriften har fokusert på økologisk produksjon, med planter som kan brukes til alt fra skolehager til markedshager og kjøkkenhager, og har opplevd økt interesse fra både private personer, bedrifter og offentlige virksomheter.

– At interessen for dyrking, selvforsyning, beredskap, skolehager og markedshager er økende i samfunnet, er veldig bra. Det gjør at vi kan betjene dette markedet med våre økologiske planter, kurs og kjøkkenhager, sier de i en pressemelding. 

En bedrift med bred kompetanse

De Haes Gartneri er mer enn bare et gartneri – det er en bærekraftig virksomhet som kombinerer tradisjonelt håndverk med moderne behov. Bedriften tilbyr kurs, prosjektplanlegging for kjøkkenhager, og nyttehageanlegg, noe som hjelper både enkeltpersoner og organisasjoner med å komme i gang med økologisk dyrking.

Juryleder Kristin Willoch Haugen, regiondirektør for Innovasjon Norge i Akershus, var spesielt imponert over bedriftens evne til å kombinere forretningsdrift med samfunnsnyttige verdier.

 – Juryen lot seg imponere over en solid bedrift som treffer et svært dagsaktuelt tema. Med salg av sine planter, kurs og prosjektering av kjøkkenhager hjelper de mange i gang med selvberging, sier hun i pressemeldingen.

– De Haes Gartneri har betydelige ringvirkninger også utover egen verdiskaping gjennom kunnskapsformidling om økologisk dyrking av nyttevekster, avslutter hun.

Bedriftsutviklingsprisen: En nasjonal mulighet

Prisen De Haes Gartneri mottok er en regional bedriftsutviklingspris som deles ut av Innovasjon Norge hvert år på vegne av Landbruks- og matdepartementet. Vinneren får en pengepremie på 50 000 kroner og muligheten til å konkurrere om den nasjonale prisen på 250 000 kroner, som går til den beste bedriften i hele landet.

En viktig aktør i Hadeland-regionen

De Haes Gartneri har ikke bare satt sitt preg på Akershus, men også på Hadeland-regionen. Gartneriet ligger i hjertet av Jevnaker, og har dermed en sterk tilknytning til Hadelands landbruksnæring og bærekraftige utvikling. Arbeidet med økologisk dyrking og selvforsyning har hatt en positiv innvirkning på lokalsamfunnet, hvor både private hageeiere og lokale bedrifter benytter seg av deres tjenester.

Gartneriet har vært med på å fremme grønn innovasjon i Hadeland, og bidratt til å styrke regionens posisjon som en viktig aktør innen bærekraftig landbruk. Gjennom arbeidet med både produksjon og utdanning om økologisk hagebruk, er De Haes Gartneri med på å sette Hadeland på kartet som et område for fremtidens landbruk.

En lys fremtid for bærekraftig landbruk

Viktigheten av bærekraftig matproduksjon og grønne løsninger er mer aktuell enn noensinne, og De Haes Gartneri er et godt eksempel på hvordan små, lokale virksomheter kan bidra til en mer bærekraftig fremtid. Arbeidet med økologiske planter og kunnskapsdeling om dyrking, gir både lokalbefolkningen og hele Akershus-regionen verdifulle verktøy for å bygge mer selvforsynte og bærekraftige livsstiler.

Men det er ikke bare De Haes som har mottatt priser for sitt arbeid innen landbruksrelaterte selskap på Hadeland den siste tiden. Det er også verdt å fremheve tidligere utmerkelser blant lokale aktører. Ask Spekehus mottok den prestisjetunge Næringsmot-prisen, som deles ut i forbindelse med Hadelandskonferansen, for sitt arbeid med å videreutvikle spekemattradisjoner og utvikle kjøttprodukter av høy kvalitet. Øvre Kjekshus Gård har også fått internasjonal anerkjennelse med utmerkelser fra VM i ost, som bekrefter deres satsing på innovasjon og førsteklasses produkter. Olav Lie-Nilsen, som står bak Øvre Kjekshus Gård, vant også Hadelandsprisen nylig. Disse prisene illustrerer den høye standarden og den store bredden i mat- og landbruksnæringen i regionen.