For femte år på rad arrangeres Operafest. I år har de økt fra 1200 til 1660 seter. Det er flere plasser enn de har på Den Norske Opera, har rigg- og sponsoransvarlig Morten Wien poengtert.

Programmet er stort, med de to store forestillingene fredag og lørdag som høydepunkter. Fredagen blir ekstra spesiell i år, da KORK (Kringkastingsorkesteret) er tilbake, samt at NRK filmer og har valgt Operafest som sin sommerkonsert for 2023, som blir sendt på NRK1. 

Store navn

Fordi NRK skal filme, er ikke alle detaljene rundt programmet fredagen offentliggjort, men vi vet at Heidi Ruud Ellingsen og Sondre Lerche, som skal ha hovedrollene i musikalen Moulin Rouge på Chateau Neuf til høsten, kommer. I tillegg vil soul-kometen og Spellemannprisvinner Beharie spille en helt ny låt, og publikum skal få oppleve et spennende samarbeid mellom fiolinist Eldbjørg Hemsing og danser Navid Rezvani. I tillegg får du høre Audun Iversen, som skal være den mest ettertraktede norske barytonen i Europa for tiden, - blant mye annet. 

Programledere er Kåre Magnus Bergh, som mange kjenner fra Idol, Stjernekamp og MGP, og Hadelands egen syngende vertinne, Eli Kristin Hanssveen. Hanssveen er initiativtaker og kunstnerisk leder for Operafest, i tillegg til artist både fredag og lørdag.

Lørdag er det Operagalla med høydepunkter fra operahistorien. Stjerneskuddet Daniel Okulitch, som gjør kometkarriere i operahus over hele verden, opptrer for første gang i Norge. Han får selskap av blant andre mezzosopranen Ingeborg Gillebo og den finske tenoren Tuomas Katajala.

Gratiskonserter

For dem som ikke tidligere har vært på Operafest, minner daglig leder og produsent Elin Dotset om at det ikke er parkering på området, men at det går busser fra Rosendalsbanen i Brandbu og ned til Ulsnestangen.

Det blir matservering fra Hemlaga på Næs, Thorbjørnrud Ysteri og Gamle Oppland. Området og serveringen åpner tre timer før forestilling, og holder åpent to timer etter at forestillingene er over fredag og lørdag.

Under Operafest blir det også flere gratiskonserter på ulike arenaer, på lørdagen:
Kl. 11.00 – Opera på torget i Brandbu 
Kl. 12.00 – Opera på torget ved Sagparken, Harestua 
Kl. 13.00 – Opera på torget i Gran
Kl. 15.00 – Minikonsert på Glasslåven på Granavollen

Operafest avsluttes med Barna Musikkfest på Hadeland Folkemuseum på søndagen.

For fullt program og mer informasjon om de ulike forestillingene, se Operafest.no