Internasjonal kjærlighet i Vestbygda

Internasjonal kjærlighet i Vestbygda

Når kjærligheten treffer en fra Finland og en fra England – hvor havner man da? Jo – i Vestbygda på Hadeland. ”Her er det lite nok til å være personlig, men stort nok til å ha de tjenestene vi trenger. I tillegg er det en god plan for fremtidig vekst her, og det var viktig for oss da vi lette etter det perfekte bostedet”, forteller Päivi og Richard Kettler.


De er begge vokst opp i hus med hage, og ville at datteren Sara skulle ha samme mulighet.

De satte opp en ønskeliste med punkter som avstand til Oslo, budsjett, skoleforhold, god stedsutvikling, aktivitetstilbud og natur. De brukte lang tid på å velge, og fulgte til og med på trafikkmeldingene for å kartlegge reisevei ettersom alle tre pendler til Oslo. Så falt valget på det koselige huset i Vestbygda på Harestua – og paret angrer ikke et sekund.

”Nå har vi grønnsakshage og drivhus og et utrolig godt naboskap. Naboene her er fantastiske og har tatt oss så godt i mot. Vi har felles sommerfester, feirer 17. mai sammen og passer litt på hverandres hus og hage når noen ikke er hjemme. Sara har mange lekekamerater i nærheten også – så her er det trygt og godt.”

”Da vi kom hit hadde Richard aldri stått på langrennsski før, så han tok et skikurs, og har blitt veldig flink. Vi må jo kunne benytte oss av de flotte skimulighetene som er rett utenfor døra vår. Vi har rett og slett funnet drømmestedet vårt.”