Regionrådet ga bort billetter til Operafest spesial til innflyttere. For å bli vurdert spurte vi om en begrunnelse for hvorfor man hadde flyttet til Hadeland, og hva som er det beste med å bo akkurat her.

“Et trygt og fint sted for ungene”

I eposten skrev Ragnhild Lien, blant annet:
“Jeg er opprinnelig fra Stryn, men har bodd på Østlandet i 21 år,  og de 12 siste årene i Gran. 

Vi flyttet til Gran pga. jobben til mannen min. I stedet for at han skulle måtte pendle fra Nannestad hver dag, bestemte vi oss for å bosette oss på Hadeland. Vi leide en leilighet på Gran i et års tid mens vi bygde drømmehuset i Brandbu. Mannen min er også innflytter, så vi har ingen familie i nærheten.  

Det beste med Hadeland er den fine naturen, og alle de fine turmulighetene. Ellers er det et trygt og fint sted for ungene å vokse opp, og mange aktiviteter å delta på.” 

Lien fikk to billetter og tok med seg sin venninne Hege Mathiasen.

– Det var et veldig flott arrangement. Vi synes hele stemningen og settingen rundt forestillingen var helt fantastisk, sa Ragnhild Lien i etterkant.

Lien har vært på Operafest en gang tidligere, mens for Mathiasen var det første gang.

NRK-produksjon

Operafest spesial med KORK, var NRKs sommerkonsert i år, og da var det ekstra hyggelig at været var helt perfekt. NRK hadde kameradroner i luften, kameraer på bakken, og to store trailere med utstyr sikret perfekt lyd og maksimal kvalitet.

– Det kunne ikke blitt bedre. Dette er Hadeland-reklame verdt millioner, mener reiselivssjef i Visit Øst-Norge, Arne Jørgen Skurdal.

Sommerkonserten sendes på NRK1 17. august. Tidligere utgaver har blitt sett av 100.000 tv-seere eller mer.

Festival for hele Hadeland

I alt ble det solgt over 3000 billetter, samt at det ble arrangert flere gratiskonserter. Arenaene var Øvre Næs, Lygna, Kistefos, Harestua, Glasslåven, Brandbu, Gran og Hadeland Folkemuseum, i tillegg til hovedscenen Halvdan Svarte i Røykenvik.

– Nå er vi nærmere målet om å bli en festival for hele Hadeland, sa styremedlem Astrid Hvattum da hun ønsket velkommen til årets første konsert på låven på Øvre Næs.

Trykk her for mer informasjon om Operafest.