Sykling på Hadeland

Det samarbeides tett med flere reiselivsbedrifter i regionen, og nå er 11 sykkelruter, på tvers av tre kommuner, samlet i ett kart! Sykkelkartene kan du få tak i på kommunenes bibliotek, rådhus, BUA-avdelinger, samt utvalgte sportsbutikker og bensinstasjoner i de tre Hadelandskommunene. 

Harald Tyrdal, leder for Hadelandsregionen, er svært positiv til sykkelkartet:

«Hadeland er et perfekt sted for sykling, og dette prosjektet er med på å tilrettelegge og tilgjengeliggjøre gode sykkelopplevelser på Hadeland. Det er utrolig fint, både for tilreisende og for innbyggerne våre. Sykkelkartet gjør det enkelt å kombinere fantastisk natur med kulturminner, lokale matskatter, overnatting, og sykling.»

Opplevelser fra sykkelsetet

Da de 11 sykkelrutene skulle defineres ble dette gjort i samarbeid med Jo Hoff Nordskar. Han er sykkelguide hos Mine Opplevelser, og forteller om økt interesse for Hadeland som sykkel- og opplevelsesdestinasjon. Renée Dekker i Visit Øst-Norge har vært tett på prosjektet fra start, og forteller om premissene for sykkelrutene:

«Med disse 11 sykkelrutene er "Sykling på Hadeland” et samarbeidsprosjekt med målsetting om å samle opplevelses- og overnattingsnæring og lokale aktører innen mat og friluft. Da de skulle utarbeides var det viktig med variasjon i både lengde og vanskelighetsgrad og tilgjengelighet til lokalt næringsliv. Hovedmålet er enkelt og greit å skape fellesskap og merverdi for regionen – Og med god helsegevinst for alle som vil oppleve Hadeland fra sykkelsetet!»

Se sykkelrutene og les mer om Sykling på Hadeland her.