De hadde alle deltatt i konkurransen “Hadeland pusser opp; uterom” i sommer, men kanskje hadde de glemt at her var det også tilleggspremier. Det var i alle fall noen overraskede og glade mottakere av matpremiene. De fem vinnerne er: Vigdis Hellerud, Fontenehuset Hadeland, Kari Nordhagen, Stian Bentestuen og Anni/Andrea Bræck Reidem. Vi gratulerer!

De fem premiene er like og består av gaver fra alle disse leverandørene:

Thorbjørnrud Ysteri er et håndverksysteri på Hadeland. De produserer prisvinnende oster på ku, sau og geitemelk fra egne dyr på Øvre Kjekshus gård.
Thorbjørnrud Ysteri bidrar med en ostepakke bestående av en “Brilliant Brie” og den nye sauemelksosten “Afrodite”.

GO’IS Hadeland-eventyret startet i 2015 etter at gründer Sten Erik Tanum, med stor lidenskap for italiensk gelato, fikk godkjent sertifisering for fremstilling og produksjon av melkebasert is, fruktsorbet og isdesserter. Isen finnes i mange ulike smaker og varianter, som solbær, molte, pistasj, cappuccino og sjokolade. For å lage god is trenger man kvalitetsråvarer, og det er viktig for dem å bruke lokale råvarer, så langt det lar seg gjøre.
GO’IS Hadeland bidrar med en burk av årets nyhet honningbæris, som er laget av økologiske bær fra Gjøding Gård i Hurdal.

Heier Du Rietz driver med urban birøkt på hustak i Oslo, samt tradisjonell birøkt på Hadeland. Sommerhonningen er en deilig lett bringebærhonning fra Hadeland. Lynghonningen kommer fra røsslyng i Rendalen, noe som gir en karakteristisk smaksopplevelse.
Heier Du Rietz bidrar med et glass med lynghonningog et glass med sommerhonning.

Sangnæspølsa er en ekte tradisjonsskatt fra Hadeland. Oppskriften er nærmest uendret siden 1939 med gode kvalitetsråvarer, og Sangnæspølsa er en viktig viderefører av innlandets matkultur.
De bidrar, naturlig nok, med den klassiske Sangnæspølsa.

Hemlaga på Næs holder til på garden Næs i solrike Røykenvik på Hadeland. Her driver de allsidig med epletrær og melkekyr som hovednæring. De har Opplands største eplehage, og høster hvert år mange tonn epler som presses i eget presseri på garden. I tillegg lager de andre produkter – som geleer, syltetøy, saft, kaker og gjærbakst.
Hemlaga på Næs bidrar med en flaske eplemost.

ASK Spekehus på Jevnaker, et lite steinkast fra gården hvor alt startet, lager deilig spekemat inspirert av italienske tradisjoner. Produksjonen er tuftet på dyrevelferd, håndverk og kvalitet. Kun de beste råvarer fra norske griser som lever fritt ute, blir til spekemat fra ASK. Savnet etter rene og gode kjøttprodukter uten unødvendige tilsetningsstoffer, samt en lidenskapelig interesse for mat, var begynnelsen på ASK Spekehus, som drives av ekteparet Kristoffer og Anne Marte Evang.
ASK Spekehus bidrar med spekepølsa “Passe”.

Hadeland Landhandel er et utsalgssted for lokale og utabygds produsenter av mat og drikke. I landhandelen finner du også et utvalg interiørprodukter, i tillegg til landhandlerinnens egen produktserie "Jøtt annvennli" som hyller hadelandsdialekta. Hadeland Landhandel er også leverandør av firma- og overrekkelsesgaver. 
Hadeland Landhandel bidrar med et kokkeforkle, samt med tilrettelegging og utlevering av premiene.

Tusen takk til de rause gavegiverne!