Hilde Hoff Nordskar flyttet fra Hadeland til Oslo i 2000 hvor hun levde livet som student, før hun begynte å jobbe som klesdesigner. For henne var tanken å bli boende i Oslo, men da hun møtte noen med den samme interessen for friluftslivet, ble det å flytte hjem en selvfølgelig tanke. Etter at broren sendte henne en Finn-lenke, gikk det kun én uke før de var stolte huseiere på Hadeland. 

«Vi ønsket oss direkte tilgang til kortreiste naturopplevelser i hverdagen og nærhet til familien, men likevel ha kort reisevei inn til Oslo. Jeg vokste opp på Hadeland og har gode barndomsminner herfra, og ønsket den samme oppveksten for mine barn. Ved å flytte hjem falt alle bitene på plass, og det gjorde at valget føltes helt riktig», forteller Hilde.

Plass var også en viktig faktor da de bestemte seg for å flytte fra storbyen. Hilde og mannen drømte om barn og et aktivt liv for dem som familie. Med 15 år bak seg i en leilighet i Oslo kunne de glede seg over huset de fant på Hadeland; med stor hage og plass som dekker alle deres behov.  Med den store plassen har Hilde også fått mulighet til å utvikle interessen for hagerommet, og dyrker nå sin egen «ureiste» mat i hagen. «noe helt annet enn tomatplanten jeg fikk plass til på balkongen i Oslo», ler Hilde.

«På Hadeland er det mange hus med store hager, hvor du kan ha drivhus og store lekestativ til barna, om det er ønskelig. I tillegg er jo husene større og prisen per kvm. mye mindre. Hadeland ligger også kun 1 time fra Oslo, så vi har fått mye for pengene», mener Hilde.

I dag jobber Hilde og mannen mye hjemmefra, og hun kjenner på at det er deilig med lavere puls, med mindre tid i kø og i bilen. Hadeland har også flere urbane opplevelser å by på, så savnet etter storbyen er ikke like stort. 

Her finnes det flere gode restauranter hvor du kan spise middag ute, man kan ta en kaffe i sola eller dra på en museumsrunde.

«Det skjer mye spennende på Hadeland for tiden, og jeg har stor tro på at generasjonen vår er i ferd med å skape fremtidens arbeidsplasser her nå.  Dessuten har det blitt vanligere å kunne kombinere jobb med hjemmekontor. Togturen inn til Oslo kan også benyttes som en arbeidsplass», forteller Hilde.

Brosteinsgater og yrende byliv ble bytte ut med vakkert landskap som bugner av flott natur, 700-meters topper og skogsvann. For Hilde har naturen alltid vært viktig, og på Hadeland har hun ulike turstier å gå med barna, og skoger å boltre seg i. Hadeland har flotte topper som gir fine turmuligheter for familier med barn, men også for dem som er på utkikk etter en treningsøkt. Det er også uendelig med gutuer hvor du kan sykle og nyte vakker utsikt over Randsfjorden eller Jarenvannet. Om du lengter etter andre aktiviteter, finner du også bortgjemte klatrevegger, tjern å bade i når sola steker og flere områder som er perfekte for padling.

«Hadeland er litt som Nordens Toscana; Vakkert landskap, fuglekvitter, morgensol inn stuevinduet og dugg i gresset. Et såkalt slow-life liv. I helgene er vi ute og henter grønnsaker på andelslandbruket, og vi stopper på Hadeland Glassverk på vei hjem for å se på dyrene. Jeg føler at å flytte til Hadeland ga oss muligheten til å leve et mer harmonisk liv i roligere omgivelser», sier Hilde.