Operafest Røykenvik er en årlige festival for opera og vokalkunst. Hovedscenen er bygget på vannet i Randsfjorden, og publikum har panoramautsikt til Hadelands vakre natur mens de får se og høre vokalkunst utført av internasjonale artister med orkester.

På Jevnaker skaper Randsfjordfestivalen å engasjement, glede og innovasjon i felleskap med næringslivet og ildsjeler. 

Oktoberfest er en rett og slett en folkefest i Brandbu. En sommerdag på Hadeland er en musikkfestival for norske artister som synger norske sanger. Her er det bare å ta med seg noe å sitte på, en god porsjon med godt humør og kose seg en hel dag på Brovoll med fantastisk musikk og god stemning. 

Opplev også Den Norske Potetfestivalen som ble arrangert første gang i 2006. Potetfestivalen er høstens samlingsplass for hele Hadeland, med underholdning, aktiviteter, festivaltilbud og en gågate som bugner av boder på dagtid. På Åstjern, Brandbu, finner du Gigg i Gokk, en festival hvor den gode stemningen og naturen rammer inn musikken. Stikkord for festivalen er: musikk, mat, natur og kunst.

På teaterfronten arrangeres blant annet det årlig Friluftsteateret Bronsebukkene på Hadeland Folkemuseum. 

Det gror generelt godt i musikkmiljøet på Hadeland, og foruten Kultursalen i Gran finnes flere arrangører og klubbsteder:

I Jevnaker Glassheim Rock og Kulturscene. På Harestua Kulturbruket Gamleskolen. I Gran sentrum Musikk-kjeller`n. I Brandu sentrum Hadeland Jazzforum.