Kulturkraft, region Hadeland og det lokale avfallsselskapet HRA har samarbeidet om kampanjen og håper alt ligger til rette for at publikum bidrar til rene festivaler på Hadeland. Dette arbeidet er første steg i konkrete resultater fra signering av en felles forpliktende bærekraftsavtale i 2023.

Kulturkraft består av Operafest Røykenvik, Randsfjordfestivalen, Gigg i gokk, Den Norske Potetfestivalen, og Kulturbruket Gamleskolen.

 

På festivalene vil du finne avfallsstasjoner utstyrt med detaljerte instruksjoner og fargerike design som gjør kildesorteringen enkel og morsom. Sammen kan vi bidra til å redusere miljøavtrykket og sikre en bærekraftig fremtid for Hadeland. Vi oppfordrer alle festivaldeltakere til å delta aktivt i vår miljøbevisste kampanje, slik at vi sammen kan nyte rene og grønne festivaler år etter år.

Gjennom samarbeid og engasjement fra både publikum og arrangører, kan vi gjøre en betydelig forskjell for miljøet. La oss alle bidra til å holde Hadeland rent og vakkert!

En hjelpende hånd

 

Vi ønsker alle en flott og ren festivalopplevelse på Hadeland!

Visste du at...  Glass og metall er noe av det enkleste å gjenvinne. Det kan gjenbrukes i det uendelige.

Visste du at...  Når vi gjenvinner papir, sparer vi skog, vann og strøm. Papiret i en kartong kan brukes sju ganger til om du kildesorterer den.  

Visste du at...  Restavfall sendes til forbrenning, og blir til strøm og varme. Sørg for å sortere mest mulig, slik at ressursene kan brukes igjen.

Visste du at... Over 95% av alle flasker og bokser blir pantet. Hvert år panter vi over en milliard bokser og flasker i Norge. 

Visste du at... For hver kilo plastemballasje som resirkuleres, sparer vi to kilo olje.  

Visste du at... HRA lager biogass og biogjødsel av matavfallet ditt på Jevnaker. Alle deres renovasjonsbiler kjører på klimanøytral biogass.