Aktiv Sommer med UngHadeland

I fjor gjorde over 2000 deltakere og publikummere, fordelt på nærmere 60 aktiviteter, kurs og arrangementer, Aktiv Sommer til en stor suksess. I år er det duket for enda mer. Fra gocart til SommermusikkCamp, og vanndag på Sagvollen til tegnekurs. Årets Aktiv Sommer-kalender sørger for aktiviteter som skaper både latter og mestring. UngHadeland sitt formål med Aktiv Sommer er å tilrettelegge for aktiviteter gjennom hele sommeren, og er en ypperlig mulighet til å skape nye vennskap på tvers av hele Hadeland. Kalenderen viser stor bredde og variasjon, og aktivitetene passer for barn og ungdom. Les mer om Aktiv Sommer her.

Ungdommens Hus på Gran og ArenaLunner holder åpent gjennom sommerferien, henholdsvis tirsdager og fredager på Gran og torsdager på Lunner. Her er ungdommen velkommen til biljard, bordtennis, gaming, film, og ungdomskafé. Supert som møteplass for å henge med venner.

Badeplasser på Hadeland

Rundt omkring i regionen er det mange plasser å kjøle seg ned i sommervarmen, enten det er for lek og moro, eller bortgjemte tjern midt i naturen. Gran, Lunner og Jevnaker byr på et variert utvalg av badeplasser som både lokalbefolkning og besøkende kan nyte. 

Gran kommune

Som en av Norges største innsjøer byr Randsfjorden på fantastiske badeplasser. Røykenvika ligger idyllisk til ved Randsfjorden med båthavn, badestrender og spisesteder. Ulsnestangen ligger inne i vika med sandstrand, badebrygge, volleyballbane og store gressområder. Her har de også toalettfasiliteter.  Dersom du heller ønsker en litt roligere badeplass, er Kirketangen en skjult perle rett bak Nes Kirke. Blir man sulten av all badingen ligger Lokstallen og D/S Oscar like ved for deilig mat eller is.

Lenger nord finner man også Eidsandstranden som er veldig populært for småbarnsfamilier, med fin sandstrand og utsikt ut mot Kongsøya, Sandøya og Bergøya. Sistnevnte har også en 7m høy klippe som er veldig populær å hoppe fra.

Reiser man lenger ned langs fjorden ligger Skutlandet. Her har de nylig pusset opp badeplassen med parkeringsplass og fine fasiliteter. 

Reiser man over til vestsiden av Randsfjorden finner man Fjorda. Her er det i tillegg til bademuligheter, kanoutleie og muligheter til å leie hytte. Fjorda er et eldorado for både padling, bading og moro. 

Jarenvatnet er et populært badested som ligger nær Jaren stasjon med både sandstrand og badebrygge. På Tingelstad finner man flere små tjern som holder god temperatur hele sommeren. Her må man kanskje bruke kart for å finne fram, men både Grunningen og Elgtjærnet ligger nær vei. 

Lunner kommune

Harestuvannet er en perle i Lunner kommune og et populært sted for både bading og fisking. Ved sørenden av Harestuvannet finnes det en flott badeplass med sandstrand og svaberg. Det er også satt opp grillplasser og benker for de som ønsker å tilbringe dagen ved vannet. Mylla er et vakkert vann som ligger nord i kommunen. Området rundt Mylla er perfekt for utflukter, og det finnes flere badeplasser langs vannet. Ved Trantjern kan en bade i rent og klart vann, og området er også godt egnet for kanopadling. Her er det satt opp enkle fasiliteter som benker og bord for piknik. I Nordre Oppdal finner man Elgsjøen som ligger nærme veien og som til og med har stupetårn. Lenger vest i kommunen finner man flere mindre vann som er ypperlige til bading. Mot Grindvold finner man blant annet Kjevlingen der de også har stupetårn, og på Kalvsjø har man både Kalvsjøtjærnet og Stortjærnet, begge med badebrygge.

Jevnaker kommune

Haugerstranda ligger på østsiden av Randsfjorden. Rundt 500 meter fra Hadeland Glassverk og 1,7 kilometer fra Jevnaker sentrum. Stranda strekker seg over omkring 300 meter og består av både sand, stein, gress og skogbunn. Stranda er også base for Randsfjord Badepark. Badeparken består av en "minipark" som er for barn mellom 4-8 år og en "stor park" som er fra 7 år og oppover. Ved sørenden av Randsfjorden har Fjordlandsbyen Jevnaker og regionen Hadeland fått et utrolig flott bryggeanlegg, strand og amfi! I Verkevika kan du nye utsikten, ta et forfriskende bad, legge til med båt eller bare bruke det nye området til en rusletur med en is i hånden. En ekstra bonus er at bryggeanlegget er i kort gangavstand til Hadeland Glassverk, Thorbjørnrud hotell og Jevnaker sentrum med alle sine fasiliteter. 

Utforsk Hadeland – Din region for gode sommeropplevelser!