Her i området har andelslandbruk eksistert en stund, og Hadeland Andelslandbruk har i dag knyttet til seg tre gårder som ligger i nærheten av Jevnaker sentrum,  ca en times kjøring fra Oslo.

Deler på risikoen

Andelslandbruk organiseres slik at forbrukere kjøper andeler av gårdens produksjon, vanligvis for ett år av gangen, og deler risikoen for årsvariasjoner i avlingene. Som andelshaver har man mulighet til å være med å påvirke hva som skal produseres og hvordan, men ingen garanti for nøyaktig hvor stor mengde grønnsaker og andre produkter man får, siden det avhenger av sesongen. Andelshavere er delaktige i felles oppgaver knyttet til produksjonen, som regel i form av dugnader i helgene. For grønnsaker, potet og blomster er det ofte lagt opp til selvhøsting og noe praktisk deltakelse ved utplanting og luking. I husdyrholdet deltar andelshaverne mindre, det kan for eksempel være dyresanking om høsten. 

Tre gårder i Hadeland Andelslandbruk

Nordby gård i Jevnaker dyrker grønnsaker, poteter og blomster, og produserer kalvekjøtt og kjøtt fra utegris for andelslandbruket.
Aslaksrud gård i Åsbygda  driver økologisk med planteoppal og sau. De produserer økologisk lammekjøtt og skinn, og leverer småplanter til Nordby, for andelslandbruket.
Granli småbruk i Jevnaker holder 35 høner som produserer egg til andelshaverne.
 
Hadeland Andelslandbruk har droppunkt i Oslo hvor andelshaverne kan hente grønnsaker, egg og kjøtt gjennom sesongen.