Tid for festival på Hadeland

Fra Røykenvik i Brandbu og sentrum i Gran, til fjordkanten på Jevnaker og den gamle skolebygningen på Harestua. Festivallivet på tvers av regionen byr på spennende konsepter for både voksne og barn. 

Operafest Røykenvik har siden 2018 posisjonert seg som ett av de mest populære arrangementene i festivalkalenderen. I naturskjønne omgivelser er dette Hadelands årlige festival for «nedpå» opera, med et mål om å gjøre sjangeren tilgjengelig og inkluderende. Under Operafest Røykenvik får du musikkopplevelser av høy kvalitet, på steder en vanligvis ikke finner dette: I en låve, på en strand med scenen på vannet, ved et tjern, i en utendørs skulpturpark og på et folkemuseum. Operafest Røykenvik kan du oppleve 6.-9.juni 2024.

Randsfjordfestivalen er en årlig musikk- og aktivitetsfestival for både store og små på Jevnaker. I år skilter festivalen med artister som Bjørn Eidsvåg og Matoma, samt barnefavoritten Tømmer Truls på dagtid for familiens minste. Randsfjordfestivalen går av stabelen 28.-29.juni 2024. 

Den Norske Potetfestivalen er for mange obligatorisk som Hadelending. Denne festivalen er et samlingspunkt for hele Hadeland med underholdning, aktiviteter, festivaltilbud og en gågate stappfull av boder med lokalprodusert mat og håndtverk på dagtid. Her finnes det også tivoli, og potetrelaterte konkurranser for hele familien. Potetfestivalen huker du av i kalenderen 12.-14.september.

Gigg i Gokk er kanskje en av landets mest unike festivaler med musikk, natur, kunst og mat som hovedingredienser. Gigg i Gokk arrangeres midt i skogen, én mil fra Brandbu, på fantastiske Åstjern. I år er for øvrig siste mulighet til å få med seg festivalen mange kommer langveis fra for å være med på. Lørdag 24.august vil skogen rocke, svinge, overraske og sjarmere med blant annet Sløtface, Ask Carol, Coctail Slippers og djPetter Celius.

Oktoberfest i Brandbu anses av mange som årets største begivenhet. Den 27.-28.september er det klart for folkefest i Brandbu sentrum igjen. Siden 2015 har Brandbu og Jaren Næringsliv skapt liv i festivalteltet med aktiviteter fra morgen til kveld, med et mål om å samle aktiviteter, salgsboder og live-musikk for alle.

Kulturarenaene du bør følge

I tillegg til festivalene er det en rekke arenaer som arrangerer store og små kulturopplevelser gjennom året. 

Hadeland Kultursal er stedet for alt ifra musikalske opplevelser til foredragsholdere, og fra teater til folkemøter. En samlingsplass for kulturopplevelser, som i år blant annet får besøk av D.D.E., Team Bachstad, og den prisbelønte foredragsholderen Per Henrik Stenstrøm. 

Størenslunden er et parkområde i Brandbu, hvor kultur, idrett og aktivitet skjer hele året. I år kan du blant annet få med deg Midtsommerfest og Di Derre, Postgirobygget, K(ult)ur Mot Kreft Musikalaften, og mye mer.

Kulturbruket Gamleskolen er et møtested og kulturhus på Harestua. De arbeider med konserter, arrangementer og utstillinger, med fokus på et rikere kulturliv på Harestua og Hadeland. I år står blant annet My Darling Clementine, Sommerfest 2024 og Oslo Ess på agendaen i regi av Kulturbruket Gamleskolen.

Glassheim Rock & Kulturscene er rockens hjem på Jevnaker. Dette er en intim konsertarena og trivelig pub. 

Hadeland Jazzforum arrangerer konserter på Huset i Brandbu (Folkets Hus) i bred skala. Deres visjon er å gi plass bredden innen jazz – fra dels ukjente artister fra inn- og utland, til mer velkjente skikkelser og prosjekter innen sjangeren. 

Musikk-kjeller’n på Gran er en liten, intim scene. Fra blues til rånefest, og artistslipp til utekonserter og Basement Sessions. Musikk-kjeller’n vet å skape gode musikkopplevelser.