I det åpne bakkelandskap på østsiden av Randsfjorden har kambrosilurisk skifer og kalkstein dannet svært næringsrik jord, og Hadeland regnes blant de beste jordbruksområdene i landet. Forholdsvis spredt bosetting og et aktivt landbruk, betyr at det gamle kulturlandskapet holdes levende.

Hadeland innbyr til flotte dagsturer, eller du kan pakke sekken for lengre utflukter. Her drar vi på padletur på Fjorda, vi fisker i ett av de over hundre fiskevannene, bader i Randsfjorden, i Harestuvannet eller i et lite tjern i skogen. Vi sykler på små gutuer og landeveier, eller offroad på krokete stier, Vi klatrer i veggen på Svaraberget eller går hyggelige fotturer i nærområdet eller opp til et utsiktspunkt. Vi rir, vi kjører hund med slede eller pulk, eller kommer oss fort frem med motor, på to- eller fire hjul.

På Hadeland har vi gode muligheter for å dyrke egen mat, og enkel tilgang til kortreiste råvarer. Har du et ønske om å dykke ned i tradisjoner for matforedling og god råvareetikk, ligger alt til rette. Her kan du og barna bli del av et andelslandbruk, eller ha eget drivhus eller kjøkkenhage.